2024. április 27. - Zita

Beethoven-Brahms-est

Az 1895-ben alapított Pittsburghi Szimfonikus Zenekar a XX. század harmincas éveiben, Otto Klemperer irányításának idején vált a nemzetközi koncertélet kimagasló együttesévé.
2008. január 15. kedd 13:25 - Hírextra
Az 1895-ben alapított Pittsburghi Szimfonikus Zenekar a XX. század harmincas éveiben, Otto Klemperer irányításának idején vált a nemzetközi koncertélet kimagasló együttesévé. Az azóta folyamatosan hangversenyező zenekar művészi munkáját olyan karmesterek irányították, mint például Fritz Reiner, André Previn, Lorin Maazel és Mariss Jansons. 2004-ben, első amerikai zenekarként, Sir Girbert Levine vezényletével játszott a társulat a pápa előtt.

2005-től, Sir Andrew Davis zeneigazgatósának kezdetétől a pittsburghiek rendszeres dirigense Marek Janowskí, a Suisse Romande Zenekar zeneigazgatója. A Diapason d'Or Díjas karmester Beethoven-Brahms-esttel áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem dobogójára. Brahms III. (F-dúr) szimfóniáját Beethoven Egmont nyitánya IV. (G-dúr) zongoraversenye előzi meg a programban.

A szólista a számos versenydíjjal rendelkező Nyikolaj Luganszkij lesz, aki a legrangosabb helyszíneken ad rendszeresen szólóesteket, keresett kamarazenész. Szoros munkakapcsolat fűzi többek között Vagyim Repin hegedűművészhez. Fiatal korához képest számos lemezt készített, közülük több részesült rangos díjban. Különösen lelkes szakmai visszhangot váltott ki Rachmaninov összes zongoraversenyének, Chopin etűdjeinek, valamint Beethoven és Prokofjev szonátáinak rögzítésével.

Január 23-án este fél 6-kor Műhelybeszélgetés keretében tájékozódhatnak az érdeklődők az előadóművészek pályafutásáról, koncertjeiről, hangfelvételeiről. A Műhelybeszélgetés helyszíne a Művészetek Palotájának Előadóterme, a belépés ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását