2024. április 28. - Valéria

Megbénult a Vörösmarty tér

Vasárnap délután (április 27-én) néhány percre megállt az idő a budapesti Vörösmarty téren. A járókelők egy különleges átalakulásnak lehettek szemtanúi. A Bátor Tábor Alapítvány 120 önkéntese "fagyott" mozdulatlanná 3 percre Novák Péter, az alapítvány nag
2008. április 29. kedd 17:30 - Hírextra
Másodpercek alatt hatalmas tömeg gyűlt köréjük, és döbbenten próbálták kitalálni, mi történt ezekkel a hétköznapinak tűnő emberekkel. Az önkéntesek a legváratlanabb mozdulatok közben dermedtek mozdulatlanná: egyesek táncoltak, mások cipőt kötöttek, de voltak, akik almát ettek vagy éppen egymást üdvözölték.

Ezután ismételten felszólítás hallatszott: "Lépj tovább önkéntesként!". A jelen lévő civil ruhás önkéntesek pulóverei alól előtűntek a Bátor Tábor Alapítvány narancssárga és piros pólói, és az alkalmi közönségnek nagy sikerrel eltáncolták a Bátor Tábor tábortáncának koreográfiáját némán (!), hiszen nem a szavak kötnek össze – a mozgatórugó láthatatlan, az összefogás látványos.

Az önkéntesek szimbolikusan is megvalósították az esemény jelmondatát. Céljuk, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az önkéntesség lehetőségére, és hogy bárkiből válhat önkéntes.

Mint Magyarország egyik legnagyobb önkéntes szervezete, a Bátor Tábor Alapítvány a Fiatal Önkéntesek Világnapja (Global Youth Service Day) alkalmából irányította a figyelmet az önkéntesség társadalmi erejére, lehetőségeire és fontosságára.

A Bátor Tábor Alapítvány évi 400 önkéntes közreműködésével valósítja meg daganatos, cukorbeteg és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerekek számára szervezett ingyenes élményterápiás táborait. 2001 óta mintegy 1300 önkéntes segítségével varázsol mosolyt a kis betegek arcára.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását