2024. május 20. - Bernát, Felícia

Jiddisálom, Budapest Klezmer Band, zsidó filmnapok - a fesztivál fele még hátra van

Jiddisálom, Budapest Klezmer Band, zsidó filmnapok az Örökmozgóban, a többi között ezek a programok várják még a látogatókat a Zsidó Nyári Fesztivál hátralévő napjaiban. Szeptember 9-én "Izrael napja 2007" címmel egész napos rendezvénnyel zár a jubileumi
2007. augusztus 31. péntek 22:07 - Hírextra
Az augusztus 25-és szeptember 9-e között zajló Zsidó Nyári Fesztivál eddigi legnagyobb közönségsikere a 100 Tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla közös koncertje volt hétfőn a Dohány utcai zsinagógában. Telt ház előtt lépett fel Bogányi Gergely, és ugyanilyen érdeklődés kísérte Horgas Eszter, Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla Gershwin-estjét is - közölte szerkesztőségünkkel a fesztivál programszervezője. Soós Emese hozzátette, mint minden évben zajos sikert arattak a nemzetközi kántorkoncert fellépői. Izrael legnépszerűbb énekesének koncertjén, Shlomo Artzi estjén több ezer fiatal bulizott.

A vasárnap esti Budapest Klezmer Band és a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band közös estjére már csak állójegyek vannak, tájékoztatott a programszervező. Akik hétfőn szeretnék végighallgatni Müller Péter Sziámi beszélgetését Müller Péterrel a Szeretkönyvről, már szintén csak állva tehetik meg.

Kérdésünkre Soós Emese elmondta: korlátozott számban még kaphatók jegyek a világhírű hegedű-és brácsaművész Pinchas Zukerman és kamarazenekarának szerdai koncertjére. Szintén tudnak még jegyet biztosítani a Jiddisálom elnevezésű koncertre szombaton este, ahol Bodnár Eszter, Klein Judit, Gerendás Péter és Neumark Zoltán szólaltatják meg a zsidó kultúra népdalvilágát.

Az Örökmozgó Filmmúzeumban zsidó filmnapokkal várják a nézőket szombattól keddig. A 10. Zsidó Nyári Fesztivál szeptember 9-én, a Néprajzi Múzeumban hora táncbemutatóval, ifjúsági programokkal, könyv-és filmbemutatókkal zárja az idei rendezvény sorozatot.

A fesztivál részletes programja: a www.zsidonyarifesztival.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását