2024. április 26. - Ervin

Őrület: itt a dohányáz elleni oltás!

Dohányzás elleni oltóanyagot fejlesztettek ki Svédországban. A Niccin nevű szer feladata, hogy a nikotinmolekulákhoz tapadó antitestek termelésére serkentse az immunrendszert, és így megakadályozza, hogy az anyag eljusson az agyba és függőséget keltő hatá
2008. április 28. hétfő 14:50 - Hírextra
A stockholmi Karolinska Intézetben kifejlesztett oltóanyagot most kezdik tesztelni. Az egész Skandináv-félszigetre kiterjedő kísérletsorozat minimum 12 hónapig tart. Az első vizsgálat 400 fő részvételével indul - írta hétfőn a Svenska Dagsbladet.

A svéd napilap szerint világszerte legalább három kutatóközpontban dolgoznak dohányzás elleni oltás kifejlesztésén, és korántsem tudni még, hogy melyik fog beválni. A nikotinmolekula annyira parányi, hogy az immunrendszer nem veszi észre magától és ezért nem is termel ellenanyagot. Az ideális oltószer tehát az lesz, amelynek hatására a szervezetben megindul az antitest-kiválasztás, illetve amely a megelőzésen kívül a szenvedélybetegség kezelésére is alkalmas.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását