2024. április 20. - Tivadar

Ünnepel a megyeszékhely

Hagyományos díszkivilágítás, mindenki karácsonyfájának felállítása, valamint a szabadtéri zenés rendezvények sora Nyíregyházán, a Kossuth téren, a karácsonyig tartó programsorozat egyszerre közönségcsalogató különlegesség és bemutatkozási alkalom a város
2007. december 3. hétfő 19:55 - Hírextra
A Karácsonyi forgatag fő szervezője az MTI-nek elmondta: megnyitotta kapuit a Mikulás-ház, ahol a nagyszakállú hétköznap délelőtt és koradélután egyaránt két és félórán keresztül találkozik a kicsinyekkel, veszi át az ajándék-kívánságokat. "A korábbi évek Mikulás-szépségversenye után, idén Joulupukki, a csütörtökön Nyíregyházára látogató lappföldi Mikulás lesz minden bizonnyal a gyerekek kedvence."

A programokon két ízben is fellép zenés összeállításával a nyírbátori Talán Teátrum együttese. Zenés ajándékkosárral szórakoztatják a téren megfordulókat a Móricz Zsigmond Színház művészei december 13-án, nem marad ki a sorból a nyírségi megyeszékhely népszerű amatőr együttese, a Mandala Dalszínház sem, amelynek tagjai december 20-án Karácsonyi varázs című műsorukkal szerepelnek. A Romwalter Duó két szombat délelőtt karácsonyi dalokkal a hallgatókat is meg akarja szólaltatni. A helyi együtteseknek teremt fellépési lehetőséget a Zen-Élünk Produkció.

A rendezvénysorozat zárónapjai közül 21-én estére a Sforzato Énekegyüttes zenekari kísérettel lép pódiumra karácsonyi műsorával, másnap pedig a felnőtt és gyermek néptáncosoké a színpad. A Nyírség, a Babszem és a Margaréta együttesek kívánnak kellemes ünnepeket.

Három héten át minden nap (a vasárnapok kivételével) a kézműves foglalkoztató házban ügyeskedhetnek délelőtt és koradélután a gyerekek. Mód nyílik ajándékok készítésére, papírláncok ragasztására, gipszfigurák készítésére és gyertyaöntésre is szakképzett kísérők mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását