2024. április 27. - Zita

Harmadik Országos Sztepptánc Fesztivál

„Ne feledd, a legjobb sztepptáncos Fred Astaire volt de Ginger Rogers megcsinálta ugyanezt háttal, magassarkúban...” 2008. május 24-én 19 órától harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Sztepptánc Fesztivál, ezúttal új helyszínen, a
2008. április 28. hétfő 16:02 - Hírextra
A rendezvény szándéka az eddigiekhez hasonlóan az, hogy összegyűjtse azokat, akik Magyarországon az amerikai sztepptánccal foglalkoznak, vagy iránta érdeklődnek.

A fesztivál a Sztepptánc Világnapja alkalmából tiszteleg a műfaj legendás alakjai és modern követői előtt. A Sztepptánc Világnapját a műfajalapító Bill "Bojangles" Robinson születésnapjához, 1878. május 25-éhez kötjük.

Az idén a női sztepptáncosoké a főszerep. Világszerte jelenlévő tendencia, hogy a szteppesek között is több a női táncos, azonban a leghíresebb sztepptáncosok mégis férfiak.

Hogy mi ennek az oka, és mi miért épp a női szteppre helyezzük az idén a hangsúlyt, kiderül, ha ellátogatnak a fesztiválra, ahol archív felvételekről bemutatjuk a női sztepptánc kialakulását, a régi idők legkiválóbb sztepptáncosnőit, és a műfaj mai képviselőinek produkcióit.

Fellépőink között sok országos bajnokot, valamint Európa- és világbajnokokokat is köszönthetünk, és bízunk benne, hogy azoknak tudunk meglepetést szerezni, akik évről évre ellátogatnak hozzánk.
Az esemény helyszíne a MOM Művelődési Ház (Budapest XII. kerület, Csörsz u.18.), a program 19 órakor kezdődik. Jegyek válthatók a helyszínen, valamint az Oktogon Tánc Centrumban (VI. kerület Aradi u.1.), vagy igényelhető Pirovits Árpádtól a 06/30-982-9637-es telefonszámon.

További információ április végétől a sztepp.fw.hu weboldalon.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását