2024. május 9. - Gergely

Az SZDSZ nem akar kormányt buktatni

Az SZDSZ konstruktív ellenzéki szerepre készül, kész az egyeztetésre valamennyi párttal, nem fog dacból nemmel szavazni egyetlen javaslatra sem és nem célja a kisebbségi szocialista kormány megbuktatása - mondta Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn
2008. április 28. hétfő 16:06 - Hírextra
A politikus kiemelte: a liberális párt békével távozik a koalícióból, mert úgy látja, hogy a két párt külön-külön talán jobban teljesíthet, mint együtt. Szerinte azzal, hogy az SZDSZ kilépett a koalícióból, a hatalom, a befolyás és a pozíciók megőrzése helyett saját becsületét, tartását, értékeit, programját választotta.

Kóka János köszönetet mondott a leköszönő liberális minisztereknek, valamint a szocialista képviselőknek a "tízéves együttműködésért", és megismételte, hogy őszintén kívánnak sok sikert a szocialistáknak a további kormányzáshoz.

Az SZDSZ elnök-frakcióvezetője felszólalása végén kezet fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Horváth Ágnes leköszönő egészségügyi miniszterrel, Fodor Gábor távozó környezetvédelmi miniszterrel és Dióssy Gáborral, a gazdasági tárca államtitkárával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását