2024. május 5. - Györgyi

Nem kíváncsi mások véleményére az elítélt SZDSZ-es

Nem kíváncsi a Fidesz véleményére Rácz József (SZDSZ) Gelse polgármestere, akit lemondásra szólított fel a Fidesz zalai választmánya, miután jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a politikust. A távirati irodának a Zala megyei település vezető
2008. április 27. vasárnap 15:43 - Hírextra
Az ellenzéki pártnak magának kellene feltennie a kérdést, hogy az elmúlt 18 évben tett-e valamit Gelséért vagy Zaláért - közölte Rácz József.

A mintegy 1200 lelkes települést több ciklus óta irányító polgármestert - korábbi cégének ügyletei kapcsán - adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt a Zala Megyei Bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken. Az egy év nyolc hónap börtön végrehajtását, az elsőfokú ítéletet megváltoztatva, a másodfokú bíróság három évre felfüggesztette és a januárban született elsőfokú ítéletet ugyancsak enyhítve, a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el a politikust.

Rácz József 1997-től ügyvezetője volt az azóta felszámolás alá került Gihon 97 Kft.-nek. A vádirat szerint 2002 és 2004 között mintegy 18 millió forint értékben olyan alvállalkozói számlákat jegyzett be a vállalat könyvelésébe, majd vonta le azok áfatartalmát, amelyek mögött nem voltak valós teljesítések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását