2024. április 23. - Béla

Bírságot szabtak ki a buszok miatt

Nyolcszázötvenezer forint bírságot szabott ki a homokkomáromi önkormányzatra a Nemzeti Közlekedési Hatóság, mert nem rendeltetésszerűen használták a falugondnoki buszt - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.
2008. május 21. szerda 10:42 - Hírextra

A bírságot azért rótták ki, mert a busszal egy közeli település gyermekeit szállították szerepelni egy gyenesdiási kulturális programra - olvasható a cikkben.

A megyében öt önkormányzatnál állapítottak meg hasonló szabálytalanságot. Bírságot szabtak ki a nemespátrói önkormányzatra is, mert a járművet néhány alkalommal felhasználták a közös fenntartású oktatási intézmények iskolásainak, óvodásainak a szállítására. A fűzvölgyi falugondnoki busszal pedig a hahóti óvodásokat szállították tíz alkalommal a nagykanizsai autóbusz-állomásról az uszodába, és ezért az üzemanyagköltséget fedezendő 16 ezer forintot kértek a település önkormányzatától - számolt be a Zalai Hírlap.

Rusai-Firisz Andrea, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kommunikációs és PR-referense a lapnak azt nyilatkozta, hogy azért bírságolták meg a településeket, mert a buszok ellenőrzésekor kiderült, hogy engedélyköteles tevékenységet engedély nélkül végeztek.

Varga Péter, a Zalai Falvakért Egyesület szakértője kijelentette: közúti személyszállítási szolgáltatásnak minősül, ha - akár minimális összegért is - a falugondnoki busszal személyszállítást vállal az önkormányzat. Ilyen engedéllyel az önkormányzatok pedig nem rendelkeznek.

Schmidt István, a fűzvölgyi polgármester szerint a falugondnoki buszt nem az adott település, hanem települések együttműködésével létrejött közösség kapta. Mint hangsúlyozta: a falugondnoki buszokkal nem nyerészkednek.

Ugyanakkor azt is érthetetlennek tarják, hogy miért most került sor a bírságok kiszabására, hiszen a szomszéd települések együttműködése szinte egyidős a falugondnoki hálózatok kialakulásával - írta szerdai számban a Zalai Hírlap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását