2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fideszes jelölt nyert Várpalotán

Bár egy szavazat különbséggel a vasárnap megismételt választást az MSZP jelöltje, Szöllősi János nyerte, az összesítés szerint a fideszes Huszárné Bacsárdi Valéria lesz a várpalotai 2.számú szavazókörzet önkormányzati képviselője - tájékoztatta Máténé Ign
2007. november 12. hétfő 07:48 - Hírextra

Vasárnap a két jelölt közül a Fidesz jelöltje 173, míg az MSZP jelöltje 174 szavazatot kapott. A választókörben az 1107 választásra jogosult közül 349 állampolgár szavazott, két voksot érvénytelennek találtak, így az érvényes szavazatok száma 347 volt- mondta el a jegyző.

A választási bizottság a mostani eredményeket összesítette a többi szavazókörben október 14-én leadott szavazatokkal. Eszerint a Fidesz jelöltje, Huszárné Bacsárdi Valéria 256; az MSZP jelöltje Szöllősi János 245; Dobos Tamás független jelölt 32, Székely Gabriella, az SZDSZ jelöltje 3 érvényes szavazatot kapott.

Így 17 tagú önkormányzati testületbe a belvárosi választókörzetben elhunyt fideszes képviselő helyére ismét az ellenzéki párt jelöltje kerül.

Ebben a belvárosi szavazókörzetben a fideszes képviselő halála miatt október 14-én tartottak időközi választást, amelyen a Fidesz jelöltje mindössze két szavazattal győzött az MSZP jelöltjével szemben. A voksolás után az MSZP városi szervezete fellebbezett a területi választási bizottsághoz, mert - mint kiderült - a 4-es szavazókör mozgóurnájából hiányzott az ellenőrzőszelvény.

A helyi választási bizottság a fellebbezésnek helyt adott, a szavazókör összes szavazatát és eredményét megsemmisítette, és ebben a körben a választás megismétlését rendelte el. A területi választási bizottság határozata ellen a Fidesz helyi képviselője felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. A bíróság szerint azonban a területi választási bizottság helyesen foglalt állást, ezért meg kellett ismételni a választást a várpalotai 2-es számú szavazókörzet 4-es szavazókörében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását