2024. május 16. - Mózes, Botond

Az MSZP reagálása a liberálisok döntésére

Nyakó István szerint az SZDSZ ma is az MSZP partnere és minden bizonnyal az lesz a jövőben is, ezt nem befolyásolja, hogy a két párt kormányon belül vagy kívül működik együtt. Az MSZP szóvivője erről azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy a szabad dem
2008. április 27. vasárnap 16:00 - Hírextra
Az MSZP vállalja az önálló szocialista kormányzás felelősségét és biztosítja az ország kormányozhatóságát - hangsúlyozta Nyakó István, hozzátéve, az önálló kormányzással nemcsak az MSZP felelőssége, hanem a lehetősége is nagyobb, hogy nyugodtabb programmal folytassa a kormányzást.

A szóvivő úgy fogalmazott, mostantól az MSZP egyedül irányítja a kormányt, de a változtatások és reformok támogatói továbbra is többségben vannak a parlamentben. Az SZDSZ többször világossá tette, hogy támogatja a kormányzati törekvéseket az egyensúly fenntartására, az MDF szintén nyitott a kormánytól érkező javaslatok támogatására, és ez is az önálló szocialista kormányzás létjogosultságát támasztja alá - mondta.

Úgy látja, senkinek sem lehet érdeke az ország stabilitásának veszélyeztetése.
A kisebbségi kormányzással kapcsolatban kitért arra, hogy José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök kormánya kisebbségben indult, sikeres volt és újabb sikereket ért el, Csehországnak a rendszerváltozás óta négyszer volt kisebbségi kormánya. Mint mondta, sok további példa van Európában arra, hogy egy kisebbségi kormány kitölti mandátumát és sikeres kormányzati programot valósít meg. Mi is erre készülünk - jelentette ki.

Nyakó István arról is beszélt, hogy az önálló szocialista kormányzás aktív, nyugodt és kezdeményező kormányzást jelent, amely több párbeszéddel igyekszik elérni, hogy az ország egyre erősebb és sikeresebb legyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását