2024. május 11. - Ferenc

Javulnak a keceli mérgezett gyerekek

A nagyobbik keceli gyermek túl van az életveszélyen, és testvére állapota is sokat javult a csütörtöki mérgezés óta - közölte a Szegedi Gyermekklinika vezetője Szegeden. Túri Sándor sajtótájékoztatón elmondta: a kétéves gyermek már az ellenanyagot sem igé
2007. április 15. vasárnap 15:46 - Hírextra
Az öthónapos csecsemő még lélegeztetőgépen van, és amíg a műszerre szükség van, nem mondható ki, hogy túl van az életveszélyen. Őt fokozatosan próbálják leszoktatni a készülékről, de ehhez legalább még két nap kell. A specifikus ellenszereket már abba lehetett hagyni, most az ő szervezetének kell felépíteni azt az enzimet, amely az ideg-izom kapcsolat működéséhez szükséges, mert "ez lett tönkretéve".

Tekintettel arra, hogy a kisebbiknek volt kétszer újraélesztése, még bizonytalan, hogy lesz-e maradandó károsodása; a körülményekhez képest nagyon jól kommunikál; biztosat csak pár hónap múlva lehet látni. Magától a mérgezéstől remélhetőleg nem lesz károsodása, de az ezzel kapcsolatos légzésleállás és az újraélesztések ismeretében "még nem lehet biztosan kijelenteni, hogy teljesen megússza, de a remény megvan rá" - fogalmazott.

Hozzátette: a Colinesteras nevű enzim, életfontosságú, ami ahhoz kell, hogy az ideg és az izom között a kapcsolat meglegyen; ennek hiányában bénulás lép fel, amely légzésbénulást is okozott a kicsinek, a nagyobbiknál végtaggyengeségben jelentkezett, amely átmeneti jellegű. A csecsemőnél idő kell, mire ez az enzim újratermelődik, ezért hosszú a gyógyulási idő - mutatott rá.

A távirati iroda kérdésére, hogy egy, a Dél-alföldi régiót ellátó mentőhelikopter megléte változtatott volna-e a történteken, azt válaszolta: "a kicsi már jobban lenne, mert itt az időfaktor nagyon sokat jelent".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását