2024. május 5. - Györgyi

Vita az összevonás körül

Két jászapáti iskola összevonásáról döntött pénteken az MSZP-frakcióval folytatott több mint egyórás vitát követően a fideszes többségű Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés; a jogutód intézmény július 1-től Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és
2008. április 25. péntek 17:31 - Hírextra

A vitát gerjesztő előterjesztés szerint a megyei önkormányzat 2008. június 30-ával jogutód nélkül megszünteti Jászapátin két oktatási intézményét, az ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi és vendég-látóipari szakképző iskolát és az 1912-ben alapított Mészáros Lőrinc Gimnáziumot és Szakközépiskolát és létrehoz egy új jogutód intézményt.

Az előterjesztésben leírták, mindkét iskola tanulói változatlan feltételek mellett folytathatják tanulmányaikat, viszont tíz álláshely megszüntetésével már az első évben 30 millió forint megtakarítás várható a működési kiadásokban.

A közgyűlés MSZP-frakciójából hozzászólók közölték, nem támogatják az előterjesztést, mert a két oktatási intézmény profilja teljesen eltérő egymástól. Utaltak rá, hogy előzetesen Jászapáti önkormányzata, valamint az érintett iskolák alkalmazotti közössége, diákönkormányzata sem értett egyet az átszervezéssel.

A megyei önkormányzat fideszes képviselői azt hangsúlyozták, hogy az összevonással a megye továbbra is eleget tesz fenntartói kötelezettségének. Az is elvárt tőle, hogy nehéz anyagi helyzetében keresse a költségvetési megtakarítás lehetőségeit - tették hozzá. Az egyik képviselő a "politikai hisztériakeltés iskolapéldájának" nevezte a szocialisták hozzászólásait.

Az előterjesztést végül 22 igen 13 nem és 2 tartózkodással elfogadta a testület.

A Bozsó Péter halála miatt kiírt főjegyzői pályázatra öten adtak be pályamunkát, közülük a bizottságok Renztné dr. Bezdán Editét támogatták, amit a közgyűlés egyöntetűen elfogadott. Az új hivatali vezető legutóbb Kunhegyes jegyzőjeként dolgozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását