2024. május 3. - Tímea, Irma

Miért nincs orgazmusod?

Ez idáig néhány nő azt hitte magáról, hogy képtelen az orgazmusra, vagy hamar feladta az odáig vezető úton – gyakran azért, mert egy érzelmi bőröndöt hurcoltak magukkal, benne tele a gátlásaikkal. A terápia segíthet, hogy feldolgozzák magukban minde
2008. április 25. péntek 19:01 - Hírextra
Miért nincs orgazmusom a partneremmel?

Néhány nő úgy gondolja, hogy ő bizony képtelen az orgazmusra – amíg ez sajnos mindennapi dolog, addig az már kevésbé megszokott, hogy a nők igazából szándékosan feladják az orgazmus előtt. A félelmeik attól, hogy elvesztik a kontrollt maguk felett, legyőzik őket, így képtelenné válnak az orgazmusra, még akkor is, ha egyébként jó úton haladnának felé.

Nem ésszerűtlen abba belegondolni, hogy ha orgazmusod van, akkor elveszíted az önuralmadat – ez, és elengedni magad, igazából nagyon hasonló. Amit meg kell értened az az, hogy annak ellenére, hogy elengeded magad és túllépsz saját gátlásaidon, attól még ura vagy önmagadnak. Kontroll alatt tudhatod magad mindaddig, amíg olyan szexpartnered van, akivel kívánod, hogy együtt légy.

Gyakran a gátlások azok, amik sok nőt visszatartanak attól, hogy orgazmusuk legyen. Annak a nőnek, aki öntudatos, vagy nagyon érzelmes, nehezebb elengednie magát, mint annak, aki magabiztos és érzelmileg nyugodt.

Mi van, ha képtelen vagy az orgazmusra?

Ha rájössz, hogy te is képtelen vagy az orgazmusra, vagy leállítod magad közben, akkor tényleg itt az ideje, hogy leülj, és elgondolkodj rajta, hogy miért van ez. Ha olyan partnered van, aki örömet akar okozni neked, és akivel biztonságban érzed magad, akkor valószínűleg minden rendben van vele.

Képes vagy elélvezni önkielégítés közben? Ha igen, akkor mi az oka annak, hogy ugyanez nem megy a partnereddel? Néhány nőnek egy rossz kapcsolat is elég ahhoz, hogy ne tudjanak ellazulni, és ne legyenek képesek az orgazmusra.

Kizárólag az érzelmi károk okolhatók azért, ha egy nő nem tud elélvezni?

Tippelhetsz – de a biztonság kedvéért beszélhetsz az orvosoddal. Pedig nem szükséges felkeresned a doktort, ha rájössz, hogy mindig leállítod magad, még az orgazmus előtt, mert ez nem pszichológiai probléma – ez csak te magad vagy.

Vedd fel a kesztyűt

A legjobb módja, hogy legyőzd a problémáidat az az, hogy szembeszállsz vele. Ne legyél zavarban emiatt, és ne menekülj el a gondok elől. Különben az idő múlásával egyre rosszabbá válhat minden, és ennek csak a kapcsolatod láthatja a kárát. Akkor mégis mit tegyél?

Keress fel egy terapeutát! Valaki olyat, aki nyíltan és egyenesen beszél neked az érzelmi gondjaidról, és segít szembeszállni velük. A jó terapeuta segít megoldani a dolgokat, és ehhez megadja a szükséges eszközöket – nem beszélve a támaszról, amit nyújt –, hogy legyőzhesd a tehetetlenséget, és képes lehess az orgazmusra.

Mindezeken túl pedig ne haragudj magadra, és ne büntesd magad azért, amiért ilyen helyzetbe kerültél. Semmi okod, hogy zavarban legyél és félj tőle, vagy dühbe gurulj. Egy terapeuta elég önbizalmat adhat neked, hogy valóban le tudd győzni a gátlásaidat anélkül, hogy elvesztenéd az önuralmad. Így képes leszel megtapasztalni az orgazmust azzal a társaddal, akit igazán és őszintén szeretsz.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását