2024. április 27. - Zita

A Vodka 13 csodája

Oroszországban épp alkohol és vodka ellenes kampány dúl, ám a vodkát nemcsak inni lehet, hanem vészhelyzet esetén szinte bármire jó. Emellett kevésbé is hizlal, mint a sör. Biztos,hogy a vodka a legnagyobb ellenség?
2009. augusztus 29. szombat 08:10 - Zelenij Linda
Medvegyev épp most jelentette be az alkohol elleni küzdelmét, ami elsősorban a vodka visszaszorítását jelenti. De ki mondta, hogy a vodkát csak inni kell. Íme 13 orosz praktika a vodka felhasználásra, ami garantáltan nem árt a májnak.

A vodka káros az egészségre
Gorbacsov hívei körutazást tesznek a Szovjetunióban, hogy a legeldugottabb kis falvakban is bebizonyítsák a lakosságnak a vodka káros hatását.
- És most nagyon figyeljenek! Ebben az üvegben tiszta, életet adó víz van, ebben a másik üvegben vodka. Most ezt a kis gilisztát belelógatom a vízzel teli üvegbe. Látják, milyen vidáman lubickol? S most belemártom a vodkás üvegbe. Látják, a giliszta kimúlt.
Egy hang a hátsó sorból:
- Akkor most már értem, miért nem ismerte eddig a falu a bélférget!
1. Ha nincs lehetőségünk mosni(pl. nyaralás), ám mégiscsak fel kéne valamit venni, akkor a legegyszerűbb, ha a koszos ruhára ráspriccelünk némi vodkát. Az alkohol megöli a kellemetlen szagokért felelős baktériumokat, és nem hagy foltot, mert hamar elpárolog.

2. A vodka tökéletes zsíroldó mindenféle konyhai felületen. Ehhez csak vízzel kell feloldani 1:2 arányban. Tökéletesen helyettesíti a toxikus vegyszereket, amik drágák és akár veszélyesek is lehetnek.

3. Ahhoz, hogy tökéletesen csillogjon a krómozott kiegészítő, a porcelán tányér, vagy éppen az üveg pohár, ahhoz csupán annyit kell tennünk, hogy egy puha rongyot kell beáztatunk vodkába , majd alaposan áttöröljük az adott tárgyat.

4. A vodka még a szerelem szimbólumát is képes megőrizni-a virágot. A vágott virág vízéhez adjunk hozzá egy kanál cukrot és néhány csepp vodkát, így garantáltan tovább marad szép.

5. Ha agyunkra mennek a legyek és a szúnyogok, vagy épp félünk a kullancsoktól, nem kell mást tennünk, mint magunkra spriccelni egy kis vodkát. Igaz a procedúrát 10-15 percenként meg kell ismételni, mert elpárolog a bőrünkről. De vegyünk figyelembe, hogy a vegyszerek amiket magunkra kenünk, vagy a levegőbe fújunk, az nemcsak a rovarokra veszélyes.

6. Ha volt egy szerencsétlen találkozásunk egy medúzával, akkor a vodka a legjobb gyógyír. No nem meginni kell, hanem a sebre kenni.

7. A vodka nemcsak arra képes, hogy másokat esetleg szebbnek lássunk, hanem ténylegesen képes megszépíteni. A hajunknak fantasztikus csillogást ha a samponhoz keverünk belőle 250 ml-t.

8. Készíthetünk belőle nyugtató elixírt levendula segítségével. Töltsünk meg egy üveget levendulával, majd öntsük teli vodkával. Ezután helyezzük pár napra valamilyen napos helyre és kész is a csodaelixír. (Nem inni, szagolni!)

9. Fogfájás esetén is remek gyógyszer a vodka, csupán öblögessünk vele egy kicsit és máris kevésbé fog fájni addig, amíg el nem jutunk a fogorvoshoz. Ezúttal ne felejtsük el gargalizálás után kiköpni.

10. Könnyedén megszabadulhatunk a korpás hajtól, ha egy tojást összekeverünk egy evőkanál vodkával, majd felvisszük a fejbőrünkre. 40 perc után mossuk meg alaposan a hajunkat.

11. Az aranyér ellen is segít felvenni a küzdelmet, ha hozzákeverünk egy kis mézet, aloét és kalisziát, és ezzel ecseteljük a kényes részt.

12. Magas láz esetén a páciens mellkasát és hátát dörzsöljük be vodkával, adjunk neki forró teát, takarjuk be. 30-40 perc elteltével a láz csökkeni fog.

13. Vodka segítségével még a vörösbor foltot is el tudjuk távolítani a ruhánkból.

És még lehetne sorolni az orosz népi hagyományokat, melyek a vodkához kapcsolódnak. Egy biztos a vodka igen széles körben segítheti is a mindennapi létet, ha ésszel alkalmazzuk. Sőt néha ihatunk is belőle.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását