2024. március 29. - Auguszta

Hogyan vigyük hírét kis hazánknak?

Néhány illemszabály, hogyan vigyük hírét kishazánknak, amikor külföldre megyünk nyaralni. Sokszor szembesülhetnek azzal külföldön, hogy bár azt hiszik illedelmesen viselkednek, mégis furcsán néznek a helyiek. Nem árt tájékozódni arról, hogy az adott orsz
2008. május 19. hétfő 19:18 - Hírextra
- Érdekes egyébként, hogy ahol nincs turista forgalom, ott mindenki tud viselkedni, ahol pedig többen is megfordulnak, ott már el is terjedt a magyarokról egy és más… Sajnos sokan többet engednek meg maguknak a kelleténél, ezért alakult úgy, hogy például a franciák már tartanak tőlünk. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a helyi szokásokról, illemszabályokról. Nem nagy fáradság eltenni egy hosszú inget, ha mondjuk olyan országba látogatunk el, ahol a valláskultúra igen erős. Ilyen országokban templomba ne lépjenek be a hölgyek fedetlen vállal.

Ahány ország, annyi szokás. A protokollszakértő az alábbiakban mutatja be, hogy melyik nemzettől mit (ne) várjunk.

- Az olasz bizony nagyon temperamentumos. Egy magyar ember számára furcsa lehet, hogy mekkora hangerővel beszélgetnek, ilyenkor nem kell megijedni, nem veszekszenek, csak vehemensebbek. Az olaszoknál igen gyakori a testkontaktus, szeretnek vállon veregetni, ami elől semmiképp sem hajoljunk el, mert az sértő. Ne próbálkozzunk viszont átvenni a szokásaikat, mert visszatetszést kelt a szemükben, ha egy turista is így viselkedik. Törökországban figyeljünk a kézfogásra, ne lepődjünk meg, ha egy minimum negyed órás beszélgetés követi. A törököknél a kézfogás része a rövid társalgás. A török nagyon vallásos nemzet, fontos, hogy ezt szem előtt tartsuk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nekünk is át kell vennünk a szokásokat, amíg ott tartózkodunk, csak tartsuk tiszteletbe az ő tradícióikat. Horvátország nincs annyira messze tőlünk, ezért sok kulturális különbséggel sem kell szembesülnünk. Egyiptomban mindenképpen zárt ruhát válasszunk, természetesen nem kell nekünk is csadorba öltöznünk. Ha egy turistáknak kialakított helyen vagyunk, akkor viselhetünk bármilyen fürdőruhát, de máshol kerüljük a tenyérnyi bikiniket.

Akármerre járunk külföldön, soha ne gondoljuk, hogy nem értenek magyarul, mert mindenhol találkozhatunk olyannal, aki beszéli a nyelvet. Arra is figyeljünk, hogy ne kezdjünk el arról vitatkozni, hogy a magyar konyha a legjobb a világon, és ha már magyaros ételt eszünk külföldön, akkor semmi esetre se mondjuk, hogy otthon finomabb.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását