2024. április 27. - Zita

3.500 rendeletet helyeznek hatályon kívül

A kormány szerdai ülésén a dereguláció további folytatásáról döntött; a döntés nyomán 3.500 olyan, 1989 után született kormány- és miniszteri rendeletet helyeznek hatályon kívül, amely ugyan formailag még hatályos, de a gyakorlatban már nem alkalmazzák ők
2008. április 25. péntek 13:55 - Hírextra

Emlékeztetett rá: a kormány az átláthatóbb, kiszámíthatóbb jogrend érdekében látott hozzá a még hatályban lévő, jogilag alkalmazható, de már elévült jogszabályok "kiirtásához" a jogrendből.

Tavaly nyáron az Országgyűlés elfogadta a deregulációs törvényt, amely több ezer törvény és törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezéséről döntött. Ekkor helyezték hatályon kívül például azt az 1894-ben a gyermekek vallásáról született törvényt, amely meghatározta, hogy a fiúk az apjuk, a lányok az anyjuk vallását kell, hogy megkapják. 2007 végén pedig több ezer olyan, 1989 előtti kormány- és miniszteri rendelet került ki a jogrendből, amelyek formailag még hatályosak voltak, de a gyakorlatban nem alkalmazták őket.

A kormány szerdán az 1989 után született és már elévült kormány- és miniszteri rendeletek hatályon kívül helyezéséről döntött, ennek nyomán 1.500 kormányrendelet és 2.000 miniszteri rendelet veszíti hatályát és kerül ki a jogrendből, mert megváltozott az a társadalmi-gazdasági környezet, ami korábban igazolta a létüket - mondta a kormányszóvivő.

Példaként említette, hogy a kormány mostani döntésével például hatályát veszti az az 1992-es kormányrendelet, amely a Bulgáriából érkező áruk és szolgáltatások elszámolását rubelben is lehetővé tette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását