2024. május 5. - Györgyi

Új fővárosi vagyonrendelet

A kormánypártok szerint nincs alapvető változás a fővárosi önkormányzat új vagyonrendelet-tervezetében, az ellenzék vitatja ezt. Székely Gábor (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy a testület kedden fővár
2007. december 18. kedd 18:35 - Hírextra

Úgy vélte, hogy a módosítás jórészt abban tér el a jelenlegi szabályozástól, hogy nagyobb hatáskört kapnak ezáltal a szakbizottságok. A gazdasági bizottság például az eddigi egymilliárd forint helyett a jövőben négymilliárd forintos értékhatárig dönthetne vagyonelemek eladásáról.

Bagdy Gábor (KDNP) közölte, hogy alapvetően más a megközelítése az új vagyonrendeletnek, mint a jelenleginek. Példaként említette a vagyonkezeléssel, a vagyonhasznosítással foglalkozó új szabályokat. Eszerint a főváros vagyonkezeléssel foglalkozó részvénytársaságai döntenének ezután, a gazdasági bizottság utólagos tájékoztatása mellett, a 100 millió forintig terjedő vagyoneladásokról. Ezáltal folytatódik a városvezetésnek az a gyakorlata, hogy egyre több kérdéskört von ki a képviselők látóköréből. Az ellenzéki politikus furcsállja annak az előírásnak az eltörlését, miszerint ingatlaneladáshoz fél évnél nem régebbi vagyonértékelés szükséges.

Székely Gábor megjegyezte, hogy az illetékhivatali eljáráshoz hasonló módon, a környező ingatlanok értéke alapján is megállapítható egy adott önkormányzati ingatlan értéke.

Bagdy Gábor hiányolta a tervezetből azt a korábbi javaslatukat, hogy kétfordulósak legyenek az ingatlaneladások. A második fordulóban ugyanis - szerinte - licitálással növelni lehetne az árakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását