2024. május 2. - Zsigmond

Megmarad a Schöpf-Mérei?

Egyelőre nem számolja fel a főváros a Schöpf-Merei Kórházat, mivel a képviselők levették az ügyet a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről. A tervezet szerint Budapest eladta volna az intézményt, amelyből társasházat alakítottak volna ki.
2008. április 24. csütörtök 19:51 - Hírextra
Egyelőre nem számolja fel a főváros a Schöpf-Merei Kórházat, a képviselők ugyanis levették a napirendről az ügyet, a leszavazott tervezet szerint végelszámolással megszüntette, társasházzá alakította és eladta volna az intézményt a fővárosi közgyűlés.

A kórház működtetésére korábban pályázatot írt ki a főváros, ám az eredménytelenül zárult. A közgyűlési vitában feltették a kérdést, hogy miért nem lehet új pályázatot kiírni, és miért választotta a 200 millió forintos költséggel járó végelszámolást a főváros. A megalapozottabb döntés érdekében szinte egyhangúlag döntöttek a városatyák arról, hogy leveszik a kérdést a napirendről.

Megkésve, már a szavazás után szólt hozzá a kérdéshez Horváth Csaba, az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes, aki elmondta, hogy egy sikeres új pályázatnak igen csekély az esélye, amíg azonban ez bebizonyosodik, mintegy 100 millió forintnyi közpénzt fog elpocsékolni a főváros. Az intézményben egyébként már teljesen megszűnt a gyógyító munka.

Eközben szokatlanul sok biztonsági ember lézengett a városházán, a Jobbik ugyanis tüntetést szervez a közgyűlés idejére az épület elé. A demonstrálók azt szeretnék megakadályozni, hogy a képviselők csütörtök délután döntsenek a XII. kerületi turul szobor lebontásáról döntsenek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását