2024. április 25. - Márk

Nem fogadták el a költségvetést

A jobboldali többség által vezetett Orosházán, a fideszes képviselők nagyobbik részének tartózkodása, illetve nemleges szavazata miatt nem fogadták el a város 2008. évi költségvetését pénteken.
2008. február 22. péntek 23:15 - Hírextra

Németh Béla polgármester, aki a legutóbbi önkormányzati választáson függetlenként de az MDF jelölése és a helyi fideszesek támogatásával nyerte el székét, a távirati irodának elmondta: több alkalommal is egyeztettek a fideszes koalíciós partnerrel és az általa benyújtott költségvetés tartalmazta a nyolctagú fideszes frakció elképzeléseit is.

"Ennek ellenére, meglepetésemre a nyolc fideszes képviselőből csak egy szavazott igennel, hárman nemmel, míg a többek tartózkodtak" - mondta.

Varga Zoltán országgyűlési képviselő, aki a 10 tagú szocialista önkormányzati frakciót vezeti, az MTI érdeklődésére közölte: a baloldal egyebek mellett azért nem fogadta el a költségvetést, mert korábban, a szocialista Fetser János által vezetett város dinamikusan fejlődött, ám ez a folyamat óriási mértékben megtorpant.

Hozzátette: jellemző, hogy a benyújtott 2008-as költségvetés mintegy négy milliárd forinttal kevesebb kiadással számol, mint a 2007 évi várható teljesítés, mert tavaly az előző vezetés munkájának eredményeként még folytak beruházások Orosházán.

Dancsó József országgyűlési képviselő, a város fideszes alpolgármestere részletesen nem kívánta kommentálni a képviselőik döntését.

Annyit mondott, hogy "a polgármester nem tudta biztosítani a többséget az általa beterjesztett költségevetési javaslat elfogadásához".

Az orosházi képviselő-testületben a háromtagú MDF-frakció igennel szavazott, míg az egyetlen liberális képviselő tartózkodott.

Németh Béla tervei szerint a képviselő-testület legközelebb a népszavazást követő héten ül össze.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását