2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Harmadfokú árvízvédelmi készültség

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) a Hernád folyó 62 kilométeres árvízvédelmi töltése mentén - tájékoztatta az igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
2008. július 24. csütörtök 15:05 - Hírextra
Csont Csaba közölte: a Hernád rendkívül gyors vízjárású folyó, az első fokú készültségi szint után szinte tizenkét órán belül elérheti a vízállás a harmadfokú riasztási szintet. A védekezési munkákra rövid idő áll rendelkezésre, ezért rendelték el a harmadfokú készültségi szintet.

Emlékeztetett arra, hogy megkezdték az árvízi védekezési munkák előkészítését a folyó mentén. Az előrejelzések szerint a Hernád Hidasnémetinél várhatóan 390 centiméteres vízállással tetőzik pénteken, az esti órákban, Gesztelynél pedig vasárnapra 400 centis vízállásra készülnek. Az előre jelzett tetőzési értékek várhatóan átlagosan 30-40 centiméterrel maradnak el a két évvel ezelőtti, eddigi legnagyobb árvíz szintjétől - hangsúlyozta.

Arról is beszámolt, hogy a hullámtéri, illetve nyílt ártéri területeken átvezető közutak mélyebb részeit elöntheti a levonuló árhullám, ott a közlekedést várhatóan ideiglenesen szüneteltetni kell. Ez érinti a Novajidrány és Vizsoly, Ináncs, Hernádszentandrás, illetve Pere közötti szakaszokat, valamint a Halmaj, Kiskinizs és Hernádkércs, továbbá a Sajólád és Bőcs, Köröm és Girincs, Sajóörös és Kesznyéten településeket összekötő utakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását