2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megalakultak a gazdasági társaságok

A helyi Szent Erzsébet Kórház és a városi egészségügyi szakszolgálat jövőbeni működtetésére nonprofit jellegű, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot hozott létre Jászberény képviselő-testülete - közölte a település alpolgármestere az MTI-vel.
2008. április 24. csütörtök 09:01 - Hírextra

Emellett a képviselők a napokban megszavazták az egészségügyi intézmények vagyongazdálkodásával foglalkozó önkormányzati kft. létrehozását is - mondta Juhász Dániel. E döntéssel az egészségügyben debreceni modellként ismertté vált megoldást követték - jegyezte meg a fideszes politikus.

Tájékoztatása szerint az ügyvezetői feladatok ellátásával a kórházat működtető társaságban Szabó Tamást, a kórház orvos igazgatóját bízták meg. A vagyonkezelő kft. esetében Piroska Miklós, egy városüzemeltetéssel foglalkozó szakember lett a vezető. A két társaság cégvezetőjévé Juhász Lászlót, a ceglédi kórház gazdasági vezetőjét nevezték ki.

Az új vezetők szeptember 30-ig, amíg a társaságokkal párhuzamosan a közintézmény menedzsmentje is dolgozik, nem vesznek fel fizetést. Az elkövetkező hónapokban a dolgozók átvétele, valamint a vagyontárgyak átadása a feladat.

Juhász Dániel jelezte, bár a dolgozóknak megszűnik a közalkalmazotti státuszuk, arra törekszenek, hogy az félárú utazási lehetőségtől eltekintve a korábbi kedvezmények megmaradjanak számukra.
Kérdésre válaszolva elmondta: a Szent Erzsébet Kórház kereken 450 alkalmazottat foglalkoztat, évi költségvetése 2,3 milliárd forint körül mozog, az intézménynek jelenleg 80-90 millió forint az adósságállománya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását