2024. május 8. - Mihály

Bíróság dönt az Oscar-díjak sorsáról

Tárgyalást rendelt el egy bíró az egykori amerikai filmcsillagok, Mary Pickford és férje, Charles 'Buddy' Rogers Oscar-szobrai tulajdonjogának megállapítására.
2008. április 24. csütörtök 13:57 - Hírextra
A Los Angeles-i bíró kedden hozta meg döntését, amelyben megalapozottnak ítélte az Amerikai Filmakadémia perlési szándékát az Oscar-szobrok örököseivel szemben.

Pickford és Rogers Oscar-díjai jelenleg Rogers második felesége, Beverly gyermekeinek birtokában vannak, ők azonban szerették volna áruba bocsátani azokat.

A filmakadémia szabályzatában azonban szerepel, hogy az akadémiának elővásárlási joga van az eladni kívánt díjakra. Ehhez ragaszkodott a testület, amikor bírósághoz fordult, hogy megakadályozza az értékes filmes kitüntetések eladását.

Az örökösök közben már visszakoztak volna, ám a bíró elutasította a per megsemmisítésére vonatkozó kérésüket, és szeptember 8-ra írta ki a tárgyalást.

Mary Pickford 1930-ban nyerte el a legjobb színésznő díját a Conquette című zenés-táncos filmért, 1975-ben pedig életműdíjat kapott az akadémiától. Charles 'Buddy' Rogerst 1986-ban tünteték ki a Jean Hersholt Humanitarian Award elnevezésű tiszteletbeli Oscarral.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását