2024. május 28. - Emil, Csanád

Kaposváron még a fenekedbe is belátnak majd

Kaposvár kész anyagilag támogatni a városi rendőrkapitányságot, hogy a közbiztonságot erősítse - közölte Szita Károly (Fidesz) polgármester szerdán a kaposvári rendőrkapitányság megalapításának 135. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.
2008. április 23. szerda 13:50 - Hírextra
Az önkormányzat 25 millió forinttal - a bekerülési összeg felével - hozzájárul a kamerarendszer kiépítéséhez, amely nagy szerepet játszhat a bűnmegelőzésben. Egyetlen feltétele a támogatásnak, hogy a kamerák képeit valóban figyeljék is a rend őrei - mondta Szita Károly.
"Kaposvár az államtól vállal át feladatot akkor, amikor saját költségvetéséből támogatja a rendőrség munkáját" - hangoztatta a polgármester, felidézve: a város az elmúlt években is segítette a testületet, s ezután is fogja, legyen szó közös pályázatok benyújtásáról vagy a bűnüldözést megkönnyítő eszközök vásárlásáról.
Kaposváron 13 kamerával figyelik a forgalmas közterületeket - mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére.
Tájékoztatása szerint az új térfigyelő-rendszer előkészítése a tervezés szakaszában van, így még arról sincs döntés, hogy hol és mennyit szerelnek fel, illetve ki felügyelné a kamerákat.
Az évforduló alkalmából emléktáblát avattak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását