2024. április 26. - Ervin

Helyreigazítást kér a Magyar Rádiótól a kormányszóvivő

A kormányszóvivő helyreigazítást kért a Magyar Rádiótól, mert véleménye szerint Orbán Viktor a Vasárnapi Újság című műsorban valótlant állított Magyarország adósosztályzatának visszaminősítéséről - olvasható Daróczi Dávid kormányszóvivő Such Györgynek, a
2008. március 18. kedd 13:32 - Hírextra

A levélben foglaltak szerint a március 15-én készített, másnap műsorba került interjúban többek között téma volt a Standard and Poor's hitelminősítő intézet jelentése, amely szerint stabilról negatívra rontották Magyarország adósosztályzatának kilátását.

Az interjúban Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke azt állította: a jelentés nem tartalmazza azt a megállapítást, hogy a hitelkockázati besorolást a népszavazás befolyásolta volna. Ezen állítása azonban nem fedi a válóságot - állítja levelében Daróczi Dávid, aki szerint a riporter nem tett eleget a Rádiózásról és televíziózásról szóló törvény azon követelményének, hogy ilyen esetben kötelessége a tényszerűség és kiegyensúlyozottság megvalósítása.

"Ezúton kérjük T. Elnök Urat, hogy a Vasárnapi Újság című műsor következő adásában tájékoztassa a hallgatókat arról, hogy amikor az Orbán Viktorral készített interjút közvetítette, nem korrigálta a pártelnök úr azon valótlan, helytelen, tényszerűtlen kijelentését, miszerint a Standard and Poor's jelentés nem a népszavazás miatt sorolta Magyarországot negatív hitelkockázati helyre."
A fenti tájékoztatás elmaradása esetén az ORTT Panaszbizottságához fordulnak - áll a kormányszóvivő levelében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását