2024. április 29. - Péter

Esterházy Péter: Semmi művészet

A Debreceni Egyetemen (DE) tartotta Semmi művészet című új könyvének országos bemutatóját kedden Esterházy Péter Kossuth-díjas író.
2008. április 22. kedd 15:46 - Hírextra
Az íróval való beszélgetést, majd Esterházy Péter felolvasását megelőző sajtótájékoztatón "a föltámasztott anya könyvének" nevezett munkájáról a szerző elmondta, hogy két évig írta, s egy gondolatban már meglévő, négy részből álló sorozat első kötete.

A könyvet megjelentető Magvető Kiadó kapcsán megnyugtatónak nevezte, hogy olyan kiadóhoz tartozik, amelyik kiadóként működik, s nem kell a szerzőnek "kistáskában 100 példányonként vinni a könyvét" a vásárlókhoz.

Morcsányi Géza, a Magvető Kiadó igazgatója a sajtótájékoztatón beszámolt arról: újdonság, hogy most első ízben, a nyomtatott változattal egy időben jelent meg a Semmi művészet című kötet hangoskönyv-változata is. Utóbbi kapcsán Esterházy Péter az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szerinte a hangoskönyv olvasóbarát verzió, nem zavarja el az olvasót, s "a felolvasás illegitim segítség" az olvasónak.

Hozzátette: "rossz könyvet nem lehet felolvasni, de a felolvasással rossz részeket el lehet glettelni".
A színészekre utalva megjegyezte: hol így, hol úgy mondják a szöveget, s bár szerinte az ő értelmezése a pontosabb, mégis mindig valami jó születik ebből, ami a szöveg sokszínűségét bizonyítja.

Esterházy Péter Semmi művészet című könyvét április 14-én, az író születésnapján jelentette meg a Magvető Kiadó 20 ezer példányban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását