2024. április 19. - Emma

Kevesebb házasság, több gyerek

Lassuló népességfogyásról és a születések számának növekedéséről számolt be hétfőn közzétett jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A távirati irodához eljuttatott gyorstájékoztató szerint Magyarországon 10 millió 41 ezren éltek a februári ad
2008. április 21. hétfő 11:09 - Hírextra

Az év első két hónapjában 16.237 gyermek született, ez 2,9 százalékkal, (458-cal) több, mint az előző év azonos időszakában.

Ezzel egy időben a halálozások száma 2,9 százalékkal mérséklődött, eszerint idén 688-cal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban.

A születések számának emelkedése és a halálozások csökkenése következtében az úgynevezett természetes fogyás csökkent: míg tavaly február végéig 7.646-tal, addig idén már csak 6.500-zal csökkent a népesség száma. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon még mindig többen halnak meg, mint ahányan születnek.

A lakosságszám összesítve azonban még ennél is kisebb mértékben, mintegy 4 ezer fővel csökkent a bevándorlásnak ("a nemzetközi vándorlás pozitív egyenlegének") köszönhetően. Eszerint a népesség becsült lélekszáma 2007 februárjának végén 10 millió 41 ezer volt.

A házasságkötések száma továbbra is csökken. Januárban és februárban 2.475-en fogadtak örök hűséget egymásnak, ez 5,6 százalékkal (146-tal) kevesebb, mint tavalyi ugyanebben az időszakban

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását