2022. január 25. - Pál

30 millió abortusz 17 év alatt

Egy országos ukrán társadalmi szervezet szerint Ukrajnában a függetlenség 17 éve alatt 30 millió abortuszt hajtottak végre, ami egyik előidézője az országban tapasztalható népesedési válságnak.
2008. április 10. csütörtök 13:27 - Hírextra
A Dolja (Sors) nevű civil szervezet - csütörtökön megjelent - nyilatkozatában aggodalmát fejezi ki az ukrajnai terhesség-megszakítások rendkívül magas száma miatt. Szerinte az országban naponta átlagosan 700 abortuszt végeznek. Annak ellenére, hogy az abortusz gyilkosság, Ukrajnában a terhesség annak 154. napján is törvényesen megszakítható - áll a nyilatkozatban.

A szervezet közleményében azt is állítja, hogy Ukrajnában, amelynek lakossága a függetlenség évei alatt 52 millióról 46 millióra csökkent, már most komoly munkaerőhiány van, a gyárakban és üzemekben nincs, aki az idős dolgozóktól átvegye a stafétát, a felsőoktatási intézmények pedig hamarosan versengeni fognak minden egyes felvételizőért. A demográfiai helyzet annyira rossz, hogy immár az ukrán állam létét fenyegeti - zárja drámai hangú nyilatkozatát a civil szervezet.

Hivatalos statisztikai adatok szerint 1990-ben Ukrajnában több mint egymillió terhességet szakítottak meg, 1992-ben több mint 900 ezret, 1995-ben 740 ezret, 2000-ben 434 ezret, 2004-ben 290 ezret, míg 2006-ban 230 ezret. Szakemberek becslése szerint az illegális magzatelhajtások száma legalább kétszerese a törvényesen végzett abortuszokénak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását