2022. január 28. - Károly, Karola

Érd a fiatalok városa

Érd a fiatalok városa, az átlag életkor alig éri el a 35 évet és az országos átlagnál több gyerek születik, a budapesti agglomeráció legnépesebb, 60 ezres lélekszámú városában - derül ki a helyi önkormányzat által a 14-29 éves korosztályt elemző felmérésb
2008. április 10. csütörtök 20:17 - Hírextra
Gecse Simon Orsolya, az érdi polgármesteri hivatal ifjúsági referense csütörtökön a távirati irodának elmondta, hogy a felmérést, amely a tavalyi állapotot tükrözi és ezer fiatalra terjedt ki, az ELTE Társadalomtudományi Tanszékének munkatársai végezték.

Az adatok tanúsága szerint a 22 éves érdi fiatalemberek 35 százaléka, a nők 23 százaléka elhízott, s 53 százalékuk dohányzik. Sokan közülük - a vizsgált korosztály 42 százaléka - nyúlt már droghoz, elsősorban a marihuana és a szintetikus kábítószer ismert közöttük. A fiatalok 50 százaléka legalább már egyszer részegre itta magát - derül ki az adatok elemzéséből.

A felmérés szerint az érdi fiatalok képzettebbek az országos átlagnál, a budapestiekkel hasonló ez az arány. A most 17 éves érdiek 60 százaléka szeretne felsőfokú intézményben továbbtanulni, s az is kiderült, hogy a diplomás fiataloknak csupán 15 százaléka tud helyben munkát találni.

Az érdi fiatalok 32 százaléka jár rendszeresen színházba, moziba, koncertre, további 30 százalékuk a színház helyett szabadidejében inkább az olvasást választja, s csupán 10 százalékuk sportol rendszeresen.

A felmérést a készülő érdi ifjúsági cselekvési terv elkészítéséhez hasznosítják, amely pedig része lesz a formálódó városfejlesztési koncepciónak. Erre pedig azért van szükség, mert a Pest megyei Érd lélekszáma továbbra is dinamikusan növekszik, amit a várostervezők figyelembe vesznek - közölte a referens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását