2024. május 14. - Bonifác

Újra van szabad taxi

Van újra szabad taxi Budapesten, a távirati irodának péntek reggel több társaság is jelezte, hogy bár telítettek megrendelésekben, még tudnak vállalni fuvart.
2008. április 18. péntek 08:59 - Hírextra
Az egész napos BKV-sztrájk miatt sokszorosára növekedett igények miatt már előző nap "égtek a vonalak" a diszpécserközpontokban, és több helyről azt jelezték, nem tudnak fuvart vállalni péntek reggelre.

A péntek reggel megkérdezett taxistársaságok közül volt, ahol továbbra is teljes telítettségről számoltak be éjfélig, és volt ahol már bármilyen időpontra tudtak volna küldeni autót. A legtöbb rendelés a hajnali négy és a délelőtt tíz óra közötti időszakra érkezett a taxistársaságokhoz.
Az egyik diszpécser azt jelezte, hogy a kiszámíthatatlan közlekedési helyzet miatt elképzelhető, hogy a taxi 5-60 percet is késhet, így érdemes időben telefonálni.

A taxistársaságoktól az MTI megtudta azt is, hogy a legtöbb előrendelést a peremkerületekből és az elővárosokból kapják, ahová már jóval a kért időpont előtt elindítják az autókat, hogy az esetleges torlódások esetén is megérkezzenek a címre.

A távirati iroda helyszíni tudósítói arról számoltak be, hogy a főváros útjain jóval több taxi közlekedik, mint egy átlagos reggel.

Több taxisofőr az éjszakai szolgálata befejeztével reggel is kint maradt az utcákon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását