2024. május 6. - Ivett, Frida

Mikola örül

Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa örömét fejezte ki, hogy csökkennek a gyógyszerárak, szerinte azonban aggodalomra ad okot, hogy olyan készítményekről van szó, amelyek 20-30 éves, elavult "tömeggyógyszerek", míg a nagyhatású, korszerű készítmények eg
2007. március 6. kedd 14:44 - Hírextra
Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere satótájékoztatóján annak véleményének adott hangot, hogy átrendeződik a gyógyszerpiac, aminek a lényege, hogy a nem igazán korszerű készítmények ára csökken, a drága és nagyhatású gyógyszerek pedig a fizetőképes kereslet és a magánbiztosítók oldalára tolódnak át.

A politikus véleménye szerint az átrendeződés másik hátránya, hogy rosszul járnak azok a magyarországi gyártók, amelyek generikus készítményeket állítanak elő, hiszen piaci pozíciójuk megnehezedik, ugyanakkor - mint fogalmazott - a "kormányhoz közel álló érdekeltségek" jelennek meg a gyógyszerpiacon. A változásokkal ezeknek a multinacionális gyártóknak "csinálnak terepet" - tette hozzá.

Az új kórházi struktúrával kapcsolatban Mikola István azt mondta, hogy a kapacitások kihirdetése ismét csak törvényi szinten történhet meg. (Az Országgyűlés 2006. december 18-án fogadta el az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvényt, amely miatt az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordultak. A jogszabály javaslatot tesz arra, hogy az egyes intézményeknél és a régióknál a felosztható aktív és krónikus ágyak száma mennyi legyen).

A politikus megjegyezte: az intézmény- és ellátás-átalakítás "soha nem látott" paradigmaváltást eredményez; óriási léptékű létszámleépítés és forráskivonás lesz az ágazatban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását