2024. április 20. - Tivadar

Leona Lewis vezeti a dal- és albumlistát

Leona Lewis, a brit pop üdvöskéjének Spirit című albuma vezeti ezen a héten a Billboard 200-as listáját, míg a lemez Bleeding Love című dala a 100-as lista éllovasa. Magyarországon is ez a legjátszottabb dal.
2008. április 18. péntek 09:02 - Hírextra
Leona Lewis albuma a múlt héten jelent meg és példátlan siker. Ez azért is nagy szó, mert a brit pop és rock művelőinek komoly erőfeszítéseket kell tenniük az amerikai listák meghódításáért.
Az énekesnő az eső olyan női brit előadó, akinek albuma az első helyről indult az Egyesült Államokban. Leona Lewis ezen felül új előadóként a legtöbb digitálisalbum-eladást produkálta a megjelenés hetében, s ő az első női előadó, akinek bemutatkozó albumából a legtöbbet adták el. Carrie Underwood 2005-ös rekordját döntötte meg ezzel.

Az album Kanadában is az első helyen debütált, a Bleeding Love pedig a kanadai rádiókban jelenleg a harmadik.

Világszerte már több mint 3 millió album fogyott a 23 éves énekesnő lemezéből. A Billboard adatai szerint az első héten 205 ezret adtak el ebből a korongból. Még az őt követő George Strait lemezéből is "csak" 59 ezer fogyott.

A Bleeding Love című sláger folyamatosan a rádiós listák élén szerepel, múlt héten Japánban volt listavezető, és a világon 28 további rádiós listán lett szintén első, és több hétig vezette az európai rádiós listát - amelyen most a 3. Március végén került a Billboard 100-as lista élére.

A dal Magyarországon a 14. héten az 1. helyezett volt a MAHASZ Editors' Choice (szerkesztők választása) listáján, a 15. héten pedig a MAHASZ Rádiós Top40-es listájának
is éllovasa.

A brit énekesnők közül legutóbb Sade vezetett amerikai listát 1986-ban. Simon Cowell menedzser szerint Leona Lewis hihetetlen eredményt produkált. Clive Davis, a J Records főnöke, sztárok sokaságának felfedezője kijelentette: Leona Lewis nem egyéjszakás szenzáció. A kitűnő producer Whitney Houston, Alícia Keys és Justin Timberlake sikerszériáját indította el többek között, s jó szimattal ő dobta Leonát az amerikai mélyvízbe.

Leona Lewis Mariah Carey Touch My Body című dalát szorította le az élről - a szőkeség most az 5. a 100-as listán.

A brit pop-rock énekesek közül Phil Collins 1990-ben, az énekesnők közül Olivia Newton John 1974-ben vezetett azonos héten album- és dallistát is.

A brit énekesnők mostanában meglehetősen nagy sikert aratnak a tengerentúlon - elég Amy Winehouse, Natasha Bedingfield, Lily Allen és Corinne Bailey Rae példájára utalni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását