2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Svédország a gyerekekért

A gyermekbiztonság áll a középpontjában a csütörtökön kezdődött Svédország a gyerekekért című budapesti rendezvénysorozatnak. A rendezvény gazdája a svéd nagykövetség és kereskedelmi kirendeltség, hozzájuk négy ismert svéd vállalat is csatlakozott.
2008. április 17. csütörtök 16:18 - Hírextra

Cecilia Björner Svédország magyarországi nagykövete megnyitó beszédében elmondta: azért szervezték a programokat, hogy Magyarországon is felhívják a figyelmet a gyermekek biztonságát érintő problémákra, valamint bemutassák az ezzel kapcsolatos svéd módszereket. A gyermekek biztonsága a jövőbe való legjobb befektetés - tette hozzá.

A kezdeményezés mögött az Európai Gyermekbiztonsági Szövetség által 2007-ben lefolytatott kutatás áll. A résztvevő 18 állam közül Svédország töltheti be a referenciaország szerepét, Magyarországnak azonban még jelentős fejlesztenivalója van a kicsik biztonságának terén - hangzott el a megnyitón.
Páll Gabriella epidemiológus, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet munkatársa szerint a védőnők, gyermekorvosok és rajtuk keresztül a szülők tájékoztatása elősegítheti az otthoni balesetek megelőzését, amely a legfőbb gyermekhalálozási ok mind Magyarországon, mind Svédországban.

A kampány során gyermekbiztonsági szemináriumot is tartanak csütörtökön, amelyen svéd és magyar szakértők osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. Itt mutatják be azt a 15 oldalas, a biztonságos otthon kialakításáról szóló kiadványt, amelynek 150.000 példányát a magyar háztartásokba szeretnék a szervezők eljuttatni.

A program keretében az április 19-20-i hétvégén az Aréna Plaza bevásárlóközpontban változatos családi programokkal fogadják a kicsiket és nagyokat: interaktív műsorokat, koncerteket, vetélkedőket rendeznek. A gyerekek láthatnak svéd rajfilmeket, így találkozhatnak a híres svéd mesehősökkel: Nils Horgersonnal és Harisnyás Pippivel is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását