2024. április 20. - Tivadar

Hogy öltöztessük fel a babát?

Egy pici babát ugyanolyan igényesen és ízlésesen illik felöltöztetni, mint egy nagyobb gyereket. Ha megszületik újszülött kisbabánk, számtalan dologra kell ügyelni a kis jövevénnyel kapcsolatban, többek közt arra is, hogyan öltöztessük fel megfelelően, il
2008. április 10. csütörtök 19:24 - Hírextra
- Az öltöztetés nemcsak újszülött, de nagyobb korban is gondot okoz nagyon sok szülő számára. Fontos, hogy a gyerekeket mindig rétegesen öltöztessük, akármekkora hisztivel is jár majd ez a bonyolult feladat. Első lépésben adjuk rá a bodyt, majd a rugdalózót. Ezek után következik a kabátka, sapka, és végül a cipő.

Erzsébet szerint ki lehet küszöbölni a nyűglődést, ha lekötjük a baba figyelmét.

- A gyermeket öltöztetés közben foglaljuk le! Erre a legmegfelelőbb módszer az, ha anyuka beszél a babához, verseket, mondókákat mond neki, esetleg énekel. Ezek ugyanis az érzelmek, értelem, a mozgás kialakításának első lépési. Eleinte egy kis játékkal is leköthetjük, később pedig jöhet a közös társalgás. Nagyon fontos, hogy ne siettessük. Ne kapjuk ki csak úgy az alvásból vagy a játékból.

Be is lehet őket vonni az öltözködésbe, így még érdekesebbé és talán kedveltebbé tesszük ezt a ’’programot’’.

- Megkérdezhetjük, hogy melyik pulóvert szeretné felvenni. Elmagyarázzuk, hogy a játék után szépen felöltözünk, és elmegyünk sétálni…Öltöztetés közben ellenőrizhetjük a kis nyakánál, hogy mennyire van melege.

Erzsébet minden kisgyerekes családnak azt tanácsolja, hogy ne vegyék feljebb a fűtést csak azért, mert kicsi van a szobában. Ha túlfűtjük a szobát, hozzászokik a nagy meleghez, és a későbbiekben emiatt betegszik meg.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását