2024. március 29. - Auguszta

Audrey Tautou lesz a díszvendég

Audrey Tautou világhírű francia színésznő lesz a fővárosban csütörtökön kezdődő 12. Francia Filmnapok díszvendége; a művész új filmje, az Egyedül nem megy premierjére érkezik a magyar fővárosba - tájékoztatta a szervezők nevében Tamás Dorka sajtóreferens
2008. április 16. szerda 11:50 - Hírextra
A közlés szerint a színésznő a pénteki sajtónap után a szombatot kikapcsolódással, városnézéssel szeretné tölteni. Az Amélie csodálatos élete (2002) című filmmel ismertté vált színésznő soha nem járt még Magyarországon, így örömmel fogadta el a Francia Filmnapok szervezőinek meghívását - tudatta a sajtóreferens.

A színésznőt elkíséri Budapestre Pierre Grünstein, a francia filmgyártás egyik óriása, az Egyedül nem megy című film producere. Nevéhez olyan híres mozgóképek köthetők, mint a Magas szőke férfi... sorozat és a Louis de Funes filmek.

Az Egyedül nem megy című film Anna Gavalda Együtt lehetnénk című, Magyarországon is nagy sikert aratott regényének feldolgozása alapján készült. Az alkotásban Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy, és takarítónőnek áll. Egy fantáziadús szakács (Guillaume Canet) segítségével, ha zökkenők árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet. Az alkotás a Francia Filmnapok után április 24-től látható a magyar moziban - közölte Tamás Dorka.

Idén Audrey Tautou mellett hat alkotó, köztük a libanoni Nadine Labaki, az angol Lucy Russell, és az új francia komika, Julie Ferrier is eljön Magyarországra - tette hozzá a sajtóreferens.
Emlékeztetett: a filmnapok alkalmából számos francia rendező és színész érkezett már Budapestre, például Sophie Marceau, Natacha Régnier, Isabelle Huppert, Michael Haneke és Patrice Leconte.

A Francia Filmnapok rendezvénysorozata nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig április 17. és 20. között vetítik a mozgóképeket a Corvin Budapest Filmpalotában. Hat premierfilmet láthat a közönség idén: az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvű Karamell, a Csak egy csók című romantikus vígjáték, a Lucky Luke - Irány a vadnyugat című szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását