2024. május 3. - Tímea, Irma

Kezdődik a kisebbségi kormányzás

Gyurcsány Ferenc szerint a következő időszakban az ország azt fogja látni, hogy a kormány képes másokat meghallgatni, mások javaslatát komolyan venni, azokat beépíteni a politikájába. A miniszterelnök keddi blogbejegyzésében úgy fogalmazott, hogy erről sz
2008. április 15. kedd 16:12 - Hírextra

Írásában a következő két év kormányzása egyik legfontosabb jellegzetességeként vetítette előre, hogy a feszítő kényszerek csökkenését követően sokkal több nyitott párbeszédre és konzultációra lesz lehetőség.

Ebben a kormányzati szakaszban az előzőtől eltérően sokkal kevésbé lesz az a jellemző, hogy a kormány a szokásos belső egyeztetéseket követően dönt, majd döntéseit nyilvánosságra hozza és tájékoztat. Ehelyett a kormány nyitott módon javaslatokat fogalmaz meg, nem egy esetben társadalmi partnerek által tett javaslatokat bocsát vitára és széleskörű egyeztetéssel alakul ki a végső álláspont - közölte a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint ez nem az önálló szocialista kormányzás, ha úgy tetszik, a kisebbségi kormányzás következménye, hanem a partnerségre épülő kormányzásé. Példaként említette, hogy a rektori konferencia tandíj bevezetése nélküli, új, minőséget és teljesítményt ösztönző módszereket keres.

Úgy fogalmazott, amikor bársonyos reformokról beszél, akkor azt érti alatta, hogy nem egyoldalú döntések, hanem párbeszéd során formálódó javaslatok alakítják a kormány politikát.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását