2024. április 27. - Zita

Rendőrségi évértékelés - Békés megye

Átalag feletti minőségűnek értékelte Békés megyei rendőrök 2007-es eredményeit Samu István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója pénteken, Gyulán az évértékelő állománygyűlést követő sajtótájékoztatón.
2008. február 15. péntek 17:09 - Hírextra
"Ha a százezer lakosra jutó sértettek számát tekintjük, akkor elmondható, hogy az elmúlt évben országosan Békésben váltak a legkevesebben bűncselekmények áldozataivá" - közölte a megyei főkapitány, hozzátéve, hogy az ismeretlen tettes ellen indult ügyek elkövetőinek 58,4 százalékát sikerült felderíteni, s ezzel az országos rangsorban az előkelő harmadik helyre került Békés megye.
Gyurosovics József kiemelte, hogy 2007-ben Békésben öt emberölés történt, ezek mindegyikében megtalálták a tettest, s 2005 óta nincs olyan gyilkosság, melynek elkövetőjét ne derítették volna fel.
A Békés megyében 2007-ben ismertté vált 3.522 elkövető 85 százaléka férfi, 15 százaléka nő, 25 százalékuk büntetett előéletű. Tavaly Békés megyében 199 külföldi bűnelkövetőt vontak eljárás alá, zömük román állampolgár.

A közlekedésbiztonságról szólva a főkapitány elmondta, hogy az előző évihez képest 2007-ben 46-tal több személyi sérüléssel járó baleset történt a megye útjain, ugyanakkor örömteli, hogy jelentősen, 10-zel csökkent a halálos karambolok száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását