2024. május 2. - Zsigmond

Nem volt fennakadás

A vonatközlekedés kivételével nem okozott komolyabb fennakadást az általános, országosnak meghirdetett sztrájk hétfőn; a Liga Szakszervezetek azért hívtak fel munkabeszüntetésre, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítási törvényt, továbbá tiltak
2007. december 17. hétfő 18:01 - Hírextra

A MÁV közlése szerint a vonatok mintegy fele közlekedett, Gaskó István, a VDSZSZ elnöke ezzel szemben úgy ítélte meg, hogy gyakorlatilag áll a vasút, a közlekedő vonatok is üresen jártak.
A vasút nem cáfolta, hogy a vonatok szinte üresen közlekedtek,
hiszen a teljes bizonytalanság miatt az utasok inkább elkerülték a
vasutat.

Öt napon belül kell döntést hoznia a bíróságnak a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. kérelméről - közölte a Fővárosi Bíróság, miután hétfőn megérkezett a Fővárosi Munkaügyi Bíróságra a
vasúti sztrájk jogellenességének kimondását kérő indítvány.

A Volán-buszok rendben elindultak, miután még pénteken megállapodás született a sztrájk elmaradásáról. A Balaton Volánnál 25-en sztrájkoltak volna, de helyettük mások álltak reggel munkába. A Körös Volánnál reggel fél 7-ig volt munkabeszüntetés, de a délutánra tervezett folytatás elmaradt, mert kevesen vettek részt a reggeli sztrájkban.

A félpályás útlezárások egyedül a 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között okoztak komolyabb fennakadást a forgalomban. Az Országos Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kora délutánig 32 helyszínen volt félpályás útlezárás és 12 bejelentett demonstráció maradt el.
Ferihegyen menetrend szerint közlekedtek hétfőn reggel a
repülőgépek az üzemanyag-kiszolgálók és a üzemeltetésen dolgozók
kétórás sztrájkja alatt. A repülőtéri alkalmazottak közül mintegy
tucatnyian sztrájkoltak.

Sztrájkoltak egyes kórházakban, de több helyen a dolgozók zöme visszalépett. Több száz oktatási intézmény is érintett volt a sztrájkban, a munkabeszüntetés mértéke eltérő volt. Szakszervezetek közlése szerint mintegy 32 ezren tartottak rövidebb, hosszabb sztrájkot.

Fél órás munkabeszüntetést tartottak a nap folyamán a GE Tungsram Zrt. zalaegerszegi gyárában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását