2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kirúghatnak több ezer vasutast

Vasutasok ezreinek kirúgását tervezi a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint a MÁV.
2009. szeptember 25. péntek 18:32 - HírExtra
A vasúttársaság teljesen alaptalannak nevezte a szakszervezet állítását. A pénteki Vasúti Érdekegyeztető Tanács ülése után kiadott VDSZSZ közlemény szerint több ezres csoportos létszámleépítésre készül a MÁV jövőre, mivel a munkáltató nem hajlandó aláírni a szakszervezetekkel a foglalkoztatási megállapodás kiegészítését 2010-re vonatkozóan. A kiegészítőben az szerepelne, hogy munkáltatói felmondás esetén a dolgozó nem vasúti munkakörre szóló átképzésben is részt vehetne a munkáltató által támogatott formában, amely az idén mindössze néhány munkavállalót érintene.

A vasúttársaság azonban a kiegészítő megállapodás megkötését csak az idei évre tartotta elképzelhetőnek. Mindebből egyértelmű, hogy a MÁV jövőre is folytatni kívánja a vasutas munkahelyek ezreinek felszámolását - írja a VDSZSZ.

A MÁV nem kívánta kommentálni a VDSZSZ közleményét, de a többezres létszámleépítésről szóló híresztelést teljesen alaptalannak nevezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását