2024. május 2. - Zsigmond

Az SZDSZ fővárosi választmánya is összeül

Az SZDSZ fővárosi választmánya két nappal a párt rendkívüli országos küldöttgyűlése előtt, április 25-én, pénteken vitatja meg a liberálisok koalícióból történő kilépését, és határozatban foglal állást az ügyben - derül ki Szabadai Viktornak, a párt budap
2008. április 15. kedd 07:37 - Hírextra
Ez az ülés zárja majd az országos küldöttgyűlés előtti megyei választmányi ülések sorát, amelyeken eddig hat megye támogatta, két megye pedig ellenezte a kilépést.

Az MTI vasárnapi körkérdéséből kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron, valamint Zala megye nem támogatja a koalícióból való kilépést, és számos megyében még nem született döntés.

Az SZDSZ parlamenti frakciója március végén döntött úgy, hogy április 30-i hatállyal visszahívja minisztereit a kormányból. A párt ügyvivői testülete (üt) még aznap egyhangúlag úgy döntött, hogy a szabad demokraták nem kívánnak szerepet vállalni a koalícióban.

Az üt április elsején indítványozta az SZDSZ országos tanácsának (ot), hogy április 5-i ülésükön két rendkívüli küldöttgyűlés összehívásáról döntsenek.

Az ot 71 igen szavazattal, 1 nem és 9 tartózkodás mellett azt javasolta, hogy az április 27-i rendkívüli küldöttgyűlés résztvevői döntsenek a kilépésről és egy rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról.

Az előzetes menetrend szerint június 7-én lesz a rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés, amelyen megválasztják a párt elnökét, ügyvivőit és az országos tanács 20 tagját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását