2024. április 28. - Valéria

Határozathozatalok az OGY-ben

A határozathozatalok sorában az Országgyűlés hétfőn elfogadta az egyes pénzügyi szolgáltatókra vonatkozó törvények módosítását, megszavazták a kormányzati negyed megépítésével kapcsolatos határozat hatályon kívül helyezését és elfogadták az atomenergia al
2008. április 15. kedd 07:41 - Hírextra
Az Országgyűlés 339 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - fogadta el az egyes pénzügyi szolgáltatókra vonatkozó törvények módosításáról szóló törvényt. Ez a jogszabály elsődlegesen a hitelintézetek és a befektetési vállalkozások szavatoló tőke számítására vonatkozó rendelkezések kiegészítését, illetve pontosítását tartalmazza.

A Ház támogatta, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését.

A képviselők 341 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - fogadták el a kormányzati negyed megépítésével kapcsolatos országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését. Ennek értelmében a kormánynak június 30-ig kell az eddig elvégzett munkálatokról, a források felhasználásáról beszámolnia a Háznak.

A Ház 341 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - fogadta el az atomenergia 2005. és 2006. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozatot.

A képviselők 197 igen szavazattal, 123 nem ellenében, húsz tartózkodással fogadták el a 2008-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikáról szóló országgyűlési határozatot.

Az Országgyűlés ebben felkéri a kormányt, segítse elő a határokon átnyúló villamosenergia- és földgázhálózat-fejlesztéseket, különösen a Nabucco, a Déli Áramlat, folyékony gáz (LNG) terminálról vételező földgázszállító-vezeték, valamint új földgáztárolók megvalósítását.

A Ház 330 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - fogadta el a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslat kormány által támogatott módosító indítványait.

Az Országgyűlés 331 igen szavazattal támogatta, hogy Rétvári Bence helyett Molnár Béla kerüljön a gazdasági és informatikai bizottságba, míg a környezetvédelmi bizottságba Molnár Béla helyett Rétvári Bence folytassa a munkát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását