2024. április 18. - Andrea, Ilma

Fidesz: a változások útját állja az MSZP

Az MSZP alkalmatlan a kormányzásra, és itt az ideje, hogy elálljon a változás útjából - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.
2009. július 12. vasárnap 16:12 - HírExtra
Az MSZP ugyanis azzal, hogy a legnagyobb ellenzéki párt szombati országos választmányi gyűlésen elhangzottakkal kapcsolatban csak a krízisalapról elmondottakra reagáltak, beismerte, hogy ma Magyarországon csak egyetlen politikai erő iránt van meg a megfelelő bizalom, és az a Fidesz. Beismerték azt is, hogy az emberek egyedül a Fideszre tekintenek úgy, mint arra a pártra, "amely meg tudja állítani az ország süllyedését, és képes elindítani az országot a felemelkedés útján" - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus közölte: a szocialisták beismerték reagálásaikban, hogy "a kormány nem más, mint politikai adócsalók gyülekezete, akiknek semmi sem szent azért, hogy saját hatalmukat fenntarthassák", illetve azt is, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-korszak a letartóztatott polgármesterek, az offshore politikusok és a rabosított titokminiszterek korszaka, amelyet le kell zárni".

Egyúttal beismerték azt is, hogy "az MSZP zsugorodik, radikalizálódik és nincsen politikája, nincsen épkézláb vezetője, kizárólag üzleti érdekei vannak" - folytatta.

Cser-Palkovics András kifejezésre juttatta: azok az emberek, akiken "állítólag segíteni akartak a krízisalappal, azok nem saját maguk hibájából kerültek bajba, hanem a szocialisták rossz kormányzása juttatta el őket oda". "Egyértelműnek" mondta, hogy semmi szükség egy új alap létrehozására, mert léteznek olyan szociális alapok, amelyek alkalmasak lehetnének ezeknek a feladatoknak a betöltésére akkor, ha ezt a kormány költségvetési forrásokkal támogatná.

A helyettes szóvivő rámutatott: vannak nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket segítő alapok, léteznek egyházi, karitatív tevékenységet végző szervezetek, és működik az önkormányzatok által fenntartott szociális támogatási rendszer, amely segít a rászorultakon.

"Ha komolyan vennék a szocialisták saját szavaikat, akkor egyrészt visszatennék azt a pénzt a kaszába, amit onnan elvettek, másrészt (...) a meglévő alapokat, támogatási formákat segítenék, és nem vennének el például 120 milliárd forintot az önkormányzatoktól" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását