2024. április 20. - Tivadar

A pápáa drágán megy az USA-ba

XVI. Benedek pápa kedden kezdődő hatnapos amerikai útja mintegy 10 millió dollárba (1,6 milliárd forintba) kerülhet - írta a The Washington Times. A költségek oroszlánrészét a New York-i és a washingtoni érseki egyházmegyéknek küldött magánadományokból fe
2008. április 15. kedd 18:25 - Hírextra
Az újság szerint a pápa külföldi útjai meglehetősen költségesek a rendkívüli biztonsági intézkedések és az egyházfőnek a sok helyszín közötti mozgatása, a közlekedés, a logisztika megszervezése miatt. A washingtoni Nationals és a New York-i Yankee baseball-stadion felkészítése a pápai szentmisére több tízezer dollárt emészt fel. Az Amerikai Katolikus Egyetemen 800 ezer dollárt költenek a biztonságra és parkrendezésre. A washingtoni rendőrség közlése szerint az egyházfő biztosítása is milliókra rúg.

A magánadományok összegyűjtése mindazonáltal nem ütközött különösebb nehézségekbe. A legnagyobb adományozókat cserébe meghívják arra a díszvacsorára, amelyet a Bush-házaspár ad XVI. Benedek tiszteletére. Úgy tudni, hogy a vacsorán egyébként maga a pápa nem is lesz jelen, mert abban az időben, szerda este egy washingtoni bazilikában találkozik 350 amerikai püspökkel.

Az NPR közrádió keddi tudósításában megállapította, hogy XVI. Benedek ma már sokkal visszafogottabb annál, mint amikor még Isten rottweilereként emlegették, doktrinális szigora, mióta egyházfővé választották, mérséklődött. A Fox News hírtelevízió tudósítója úgy fogalmazott, hogy a pápa azelőtt
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását