2024. május 29. - Magdolna

A tálibán visszavág

Csapaterősítést kért a dél-afganisztáni Kandahár tartomány kormányzója vasárnap, miután a tartomány székvárosában előző nap 12 összehangolt merényletet hajtottak végre. A robbantások következtében több tucat ember halt meg a tálib lázadók fellegvárának számító városban.
2010. március 14. vasárnap 12:36 - HírExtra
Turjalaj Vesza kormányzó vasárnap közölte, hogy kérni fogja a kabuli kormányt, küldjön további csapatokat a tartományba. Emellett szeretné összehangolni a NATO-val is a biztonság javítását célzó intézkedéseket. A szombat esti merényletsorozatban - mint a kormányzó tájékoztatott - legkevesebb 33 ember meghalt, köztük egy lakodalom tíz résztvevője, nők és gyerekek.

A sérültek száma legkevesebb 53.

A dél-afganisztáni város különböző pontjain két, gépkocsiban elhelyezett pokolgép lépett működésbe, továbbá hat, motorkerékpáron és kerékpáron érkező öngyilkos merénylő robbantotta fel magát: Ezen kívül négy házi készítésű pokolgép is felrobbant.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását