2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hogyan közlekedjünk biztonságosan?

Biztonságosan közlekedni egy életúton címmel országos közlekedésbiztonsági rendezvénysorozatot szervez a Magyar Autóklub; keddtől két héten át Nyíregyházán vehetnek részt az oktatóprogramban a gyerekek és a felnőttek.
2008. április 15. kedd 18:30 - Hírextra
Októberig az ország húsz nagyvárosába jut el az autóklub kamionja, amelyben közlekedési tesztlapokat tölthetnek ki az érdeklődők és filmvetítéseken frissíthetik fel a KRESZ-szabályokat - mondta Mészáros Ferenc, a szervezet közlekedésbiztonsági igazgatója a nyírségi rendezvény sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy a helyszíneken vezetéstechnikai pályát is kialakítanak, amelyen a különböző veszélyhelyzetekre készülhetnek fel a járművezetők.

Szaszala László, a Magyar Autóklub észak-alföldi regionális szervezetének elnöke rámutatott arra: az oktatóprogrammal szeretnének hozzájárulni a balesetek számának csökkentéséhez.

Megemlítette, hogy évente több mint 1.300-an halnak meg az utakon különböző balesetekben, az okok között az emberi figyelmetlenség mellett döntő a közlekedési szabályok megsértése. A rendezvénysorozattal erre szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A regionális vezető tájékoztatása szerint minden közlekedőt várnak az autóklub kamionjához és az ideiglenes vezetéstechnikai pályához.

A bemutatókon felmérik a legkisebbek, a bölcsődés és óvodás gyermekek, valamint a diákok közlekedési ismereteit, különös tekintettek a kerékpárral közlekedő fiatalok KRESZ-tudására.

A jogosítvánnyal rendelkezők a vészhelyzetek elhárítását gyakorolhatják a pályákon, s felhívják a figyelmüket a járművek biztonsági berendezéseinek karbantartására, ami szintén életeket menthet.

A közlekedésbiztonsági rendezvény következő helyszíne Szolnok lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását