2024. május 7. - Gizella

Új Kossuth tér

A budapesti Kossuth tér átépítése 2008 második felében kezdődhet meg - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek hétfőn.
2008. április 14. hétfő 14:40 - Hírextra

Nyáry Krisztián közölte, hogy a tér átépítése során mélygarázs, látogatóközpont és közpark is létesülne.

Az igazgató elmondta, ha a projektet gondozó Parking Kft. nem kapná meg a szükséges hatósági engedélyeket a 300 férőhelyes mélygarázs és a látogatóközpont építésére, akkor csak a parképítés kezdődik meg.

Az MTI információi szerint a kabinet a beruházás befejezésére 2010 december végét javasolja a döntésre jogosult Fővárosi Közgyűlésnek. A közgyűlés tavaly márciusban járult hozzá ahhoz, hogy 50 évre ingyenes használati jogot biztosít a térrel kapcsolatban az Országgyűlés hivatalának. A térrendezésre kiírt tervpályázat eredményesen lezárult. Az eredményhirdetés után az Országgyűlés hivatala hirdetmény nélküli közbeszerzéssel állapodik meg a továbbtervezésről a győztes pályázat benyújtójával.

A mélygarázs és a látogatóközpont építési koncesszió formájában valósulna meg, a fővárosi önkormányzat parkolással foglalkozó kft.-jének bevonásával. Az önkormányzat hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében szerződne a kft.-vel a beruházás lebonyolítására és a mélygarázs hasznosítására. Ez utóbbinál a használati jogot 20 évre átadná a főváros a kft.-nek. A tér felszínrendezésére korábban az Országgyűlés hivatala több mint egymilliárd forintot biztosított.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását