2024. május 5. - Györgyi

A főváros nem adja az iskolát

Nem adja át a fővárosi önkormányzat a XV. kerületi Bethlen Gábor Szakközépiskolát a városrésznek - nyilatkozta a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek.
2008. április 14. hétfő 17:00 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet azért nem támogatta a kerület kérését, mivel az intézményt korábban a szakközépiskolai reform keretében feltöltötték, és részese egy uniós TISZK pályázatnak is.

A kerület egy helyi TISZK (Területi Integrált Szakképző Központ) megalapításának szándékával, valamint az iskola telephelyén szakorvosi rendelő kialakításának tervével indokolta kérését. Az átadás mellett szólt, hogy az idei fővárosi költségvetés szintjén évente mintegy 150 millió forint működési kiadást takaríthatna meg ezáltal a fővárosi önkormányzat. Az átadás elleni érv egyebek közt az is, hogy ezáltal két fővárosi ingatlan is a kerülethez kerülne.

Az MTI információi szerint Horváth Csaba főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott előterjesztésében a tavaly jogutóddal megszűnt 19 iskola közül 10 jogutód intézmény esetében az alapító okiratok módosítását is benyújtotta, amelyekkel a telephelyek megszüntetéséről rendelkezik. Az előterjesztésről jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Egyidejűleg forgalomképessé, eladhatóvá minősítenék át a megszűnt iskolák ingatlanait. Az intézmények ez év nyarán a jogutód iskola épületébe költöznek. A költözésekhez 266 millió forintra, a szolgálati lakások kiváltására 90 millió forintra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását