2024. március 29. - Auguszta

Sztrájkfenyegetés vizsgaidőszakban

Nyílt levélben fordult három oktatási szervezet hétfőn Gaskó Istvánhoz, a VDSZSZ elnökéhez és Gulyás Attilához, a VDTSZSZ elnökhelyetteséhez, amelyben a közelgő érettségi vizsgákra tekintettel azt kérik, hogy a szakszervezetek a vizsgaidőszakban ne sztráj
2008. április 14. hétfő 17:03 - Hírextra
A nyílt levelet Horn György, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke, Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke és Szenes György, a Magyar Szakképzési Társaság főtitkára jegyzik.

A hétfői keltezésű, az MTI-hez is eljuttatott dokumentum aláírói elismerik, a munkavállalóknak és a szakszervezeteknek alkotmányos joga, hogy követeléseiknek sztrájkkal adjanak nyomatékot, s megértik, hogy céljaik eléréséhez ezt az eszközt kénytelenek választani.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a középiskolák végzős tanulóinak már csak két hetük van arra, hogy befejezzék felkészülésüket az érettségi és a szakmai vizsgákra.

Az idén május 5-én kezdődnek az írásbeli vizsgák, s a közoktatásban dolgozó pedagógusok szeretnék a hátralévő két hétben is felkészíteni tanítványaikat a jövőjüket meghatározó vizsgákra, majd ezt követően nyugodt körülményeket szeretnének teremteni a vizsgákhoz.

"A vizsgák lebonyolításának alapvető feltétele, hogy a több mint százezer érettségiző és szakmai vizsgát tevő tanuló zökkenőmentesen eljusson a vizsgák színhelyére" - írták, hozzátéve: ezért elfogadhatatlan számunkra, hogy az állandó sztrájkfenyegetések lehetetlenné teszik a tanulók végső felkészülését a záróvizsgáikra, a vizsgaidőszakban pedig megakadályozzák a vizsgahelyszínek elérését.

A BKV szakszervezetei április 18-ra hirdettek sztrájkot, amely pénteken 0 órától szombaton 0 óráig tartana.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását