2024. április 19. - Emma

Jó ebédhez szól majd a nóta

A magyar nóta, bármennyire is kedvelik százezrek, manapság hiánycikk az elektronikus médiában, kikopik a rádiókból és legfeljebb a kívánságműsorokban hallani. Ezt a hiányt kívánja pótolni a Nótás Sétahajó program, amely tavaly is nagy sikert aratott és am
2008. április 10. csütörtök 19:43 - Hírextra

A tájékoztató helyszínét az indokolja, hogy április 20-tól szeptember 14-ig minden vasárnap 10 órakor innen indul a Nótás Sétahajó.

A rendezvénysorozatot tavaly indította el a Nóta Egyesület, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége, a Mahart Passnave és az Aktiv Hotels International Kft. Ez utóbbi cég szolgáltatja a helyszínt az ebédhez, illetve magát az ebédet, amelyet kétórás műsor követ.

Az állandó fellépők közé tartozik Tarnai Kiss László, Csongrádi Kata, Kovács Erzsi, Payer András, Poór Péter, Harangozó Teri és Madarász Katalin. Táncdal, kabaré, magyar nóta, cigányzene - ezt a kínálatot kedvelik leginkább a nyugdíjasok - mondta Barabás Tiborné, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének egyik vezetője az MTI munkatársának.

A nosztalgia nagy úr: több száz kilométerről, sokszor tolókocsiban, mankóval utaznak az idősebbek a nemzetközi hajóállomásra. "A nehezen mozgókat kisbusszal szállítjuk el a megérkezés helyszínétől a Szentendrei-szigeten lévő Regatta Tréningközpontig, ahol felszolgáljuk az ebédet" - árulta el a tudósítónak a szállodalánc igazgatója, Gulyás József.

Van, aki már nyolcadszor jön el, hogy meghallgassa a programot - mesélte a jelenlévőknek Nógrádi Tóth István, a Nótás Sétahajó ötletgazdája és műsorszervezője. Nemcsak idősek vesznek részt ezen a viszonylag megfizethető egynapos programon: sokszor egész családok kerekednek fel, hogy hajózzanak és mulassanak nyáron a Dunán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását