2024. május 8. - Mihály

Dzsudzsákék karnyújtásnyira az elődöntőtől

A labdarúgó Bajnokok Ligája után ma az UEFA-kupában is eldől, hogy mely csapatok jutnak az elődöntőbe. Dzsudzsákék hatalmas siker küszöbén állnak, amennyiben búcsúztatják a Fiorentinát.
2008. április 10. csütörtök 19:49 - Hírextra
Dzsudzsák Balázs ugyan nem lépett pályára a firenzei odavágón, ám a magyar középpályás nélkül is értékes 1-1-es döbtetlent ért el a PSV a Fiorentina ellen. A holland bajnoknak nagyobb az esélye a továbbjutásra, annak ellenére, hogy több sérült is van a csapatban. Többek között Ibrahim Afellay és Jefferson Farfán nem állhat Sef Vergoossen rendelkezésére. Az eindhovenieket egyébként többször támadás érte annak kapcsán, hogy nem tetszetős futballt játszanak, ellenben a holland vezetőedző és a játékosok ezúttal is inkább az eredményességre törekednek majd.

A Leverkusennek túl sok jót nem lehet jósolni Szentpéterváron, minden bizonnyal csak a legelvetemültebb Bayer drukkerek bíznak a csapat továbbjutásában. A német együttes ugyanis hazai pályán egy csúnya, 4-1-es vereségbe szaladt bele, a Zenit pedig ezt a behozhatatlan előnyt nem fogja kiengedni a kezéből. Sőt mi több, a hazai pálya előnyeit kihasználva közönségszórakoztató-játékot terveznek az oroszok.

Annál nagyobb összecsapának ígérkezik a Rangers lisszaboni vendégjátéka. A skóciai 0-0-ás döntetlent követően mindkét csapatnak támadószellemben kell pályára lépni a továbbjutáshoz. A Sportingnál Leandro Grimi, Abel és Joao Moutinho sárgalapos eltiltás miatt nem szerepelthet, míg a vendégeknél Kevin Thomson és Barry Ferguson gyarapítja a hiányzók névsorát.

Az első találkozók közül kétség kívül a Bayern München otthoni szereplése jelentette a legnagyobb meglepetést. Toniéknak csupán egy 1-1-es döntetlenre futotta annak ellenére, hogy a német gárdát tartják a végső győzelemre a legesélyesebbnek. Ha a Bayern nem jutna tovább, az méltatlan búcsút jelentene Oliver Kahn számára a nemzetközi kupáktól.

UEFA-kupa, negyeddöntők, visszavágók (zárójelben az első mérkőzések végeredményei):

Zenit-Leverkusen (4-1) 18.30
PSV-Fiorentina (1-1) 20.45
Sporting-Rangers (0-0) 20.45
Getafe-Bayern München (1-1) 20.45
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását